Son Dakika Borsa Forum, Hisse Forum Portal

Portal
09-04-2020, 18:38
Yorumlar : 0 • Okunma : 278
Gelen haberlerle sabah açılışında BIST 100 endeksi %0,04 değer kaybederken, Türkiye İş Bankası'nın hisseleri %2,31 geriledi. Dün günü 7,35 liradan kapatan hisse, açılışta 7,18 lira değerini gördü. 12.10 itibarıyla %2,09 oranında eksiyle 7,03 liradan işlem görüyor.

borsa,borsa gündem,finans
09-04-2020, 15:38
Yorumlar : 0 • Okunma : 305
Alkım Kimya (ALKIM) 24 milyon 725 lira olan sermayesini yüzde 506 oranında bedelsiz artırıma kararı aldı. Şirketin yüksek miktarda bedelsiz sermaye artırım kararı hissede sert yükselişe neden oldu. Açılışta tavan olan hisseler, saat 11.00 itibarıyla yüzde 12 primle 65.960 liradan el değiştirdi.

ALKIM
09-04-2020, 0:35
Yorumlar : 0 • Okunma : 620
Dün seans sonunda 6,88 TL den kapanan Halkbank hisseleri sabah 7,38 ile gapli açılışı yaptı. 10:50 itibarıyla işlemlerde en yüksek 7,43 gören hisse fiyatı %6,25 oranında artıda 7,31'den işlem görüyor. ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla New York federal mahkemesinde yargılanan Halkbank'ın hisseleri, temyiz mahkemesinin bankanın talebi doğrultusunda duruşmaları askıya alma kararının ardından sert yükseldi.Temyiz mahkemesinin üç yargıçtan oluşan heyeti, federal mahkemenin yargılama yetkisi olup olmadığına karar verene kadar duruşmalar askıya alınacak.Duruşmaları geçen yıl başlayan Halkbank'ın avukatları, federal mahkemenin bankayı yargılama yetkisi olmadığını iddia ederek temyiz mahkemesine başvurdular.Halkbank'ın bir sonraki duruşması 25 Şubat'ta yapılacaktı.

borsa,borsa gündem,finans,halkbank,abd
09-04-2020, 0:17
Yorumlar : 0 • Okunma : 321
1967 yılında, Ostim’de bir sanayi bölgesi geliştirmek amacıyla kurulan Ostim Kooperatifi, geçtiğimiz süreçte arazi temininden başlamak üzere sanayi bölgesi tasarımı ve kurulumu konusunda zengin bir birikime sahip olmuştur. Ostim Sanayi Bölgesinin altyapı ve üstyapı yatırımlarını tamamlayan Ostim Kooperatifi, 2000 üyesini sadece gayrimenkul sahibi yapmakla kalmamış, üyelerini sanayiyle, ticaretle ve yatırımcılıkla da buluşturmuş; üyelerinin hakkı olan gayrimenkuller dağıtıldıktan sonra kalan gayrimenkuller aktife konularak Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş. kurulmuştur. Çok ortaklı olarak kurulan ve SPK’ya tabi olan Şirketimizin payları 2012 yılı mayıs ayından itibaren yeni kurulan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Serbest İşlemler Platformu’nun ilk şirketi olarak işlem görmeye başlamış; 2013 yılı Haziran ayından itibaren Borsa İstanbul A.Ş.’nin İkinci Ulusal Pazarında, 2015 yılı Kasım ayında yapılan düzenleme ile birlikte de Ana Pazarda işlem görmeye başlamıştır.OSTİM ENDÜSTRİYEL YATIRIMLAR VE İŞLETME ANONİM ŞİRKETİ, endüstriyel inşaat projeleri için yatırım sağlayan Türkiye merkezli bir şirkettir. Ostim Yatırım A.Ş., Ostim Kooperatifi tarafından kendisine devredilen dükkan ve iş merkezlerinin yönetiminin yanı sıra oluşturduğu profesyonel inşaat ekibi ile sahip olduğu arsa ve araziler üzerinde birçok iş merkezi, üretim tesisi, konut ve altyapı projelerini de hayata geçirmiştir.Sistem entegrasyonu konusunda tecrübe sahibi olan Ostim Yatırım A.Ş. komşu ve dost ülkelerde sanayi bölgesi kurma projelerinde kamu ve özel sektör kuruluşları, üniversiteler gibi kurumlarla işbirliği ağları oluşturarak tecrübesini ve vizyonunu bu ülkelerle de paylaşmaktadır. Şirketimiz son yıllarda yoğun olarak faaliyet gösterdiği komşu ülke Irak’ta 2011 yılında kendi şubesini açmıştır. Borsada OSTIM kodu ile işlem görmektedir.

OSTIM Hisse grafiği için buraya tıklayabilirsiniz.
09-04-2020, 0:13
Yorumlar : 0 • Okunma : 590
OSMANLI YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ, önceki ismiyle Osmanlı Menkul Değerler Anonim Şirketi, yatırım çözümleri sağlayan Türkiye merkezli bir şirkettir. Şirket aracılık hizmetleri, varlık yönetimi, velayet, yatırım danışmanlığı, ve çevrimiçi ticaret platfomları hizmetleri vermektedir. Şirket aynı zamanda hisse senedi, tahvil, döviz, vadeli işlemler, opsiyonlar ve yatırım fonları gibi çeşitli sermaye araçlarına erişim sağlamaktadır. Borsada OSMEN kodu ile işlem görmektedir.

OSMEN Hisse grafiği için buraya tıklayabilirsiniz.
09-04-2020, 0:10
Yorumlar : 0 • Okunma : 573
Uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve kurumsal kimliğiyle sektörünün önemli ve güvenilir kuruluşlarından biri olan Orma  1970 yılında, Isparta’da şehir merkezine 5 Km. mesafede 50 bin metrekarelik bir arazi üzerinde, Sn. Şevket Demirel’in  “Isparta’da orman ürünleri ve diğer ağaç ürünleri ile atıklarını komple değerlendirecek bir sanayi kurulmaktadır. Bu sanayiyi özel teşebbüs kuracaktır.” sözleri ile kurulmuştur.Orma kuruluşunu takiben kaliteli yonga levha ürünü, pazarı belirleyen desen ve yüzeyleri ile sürekli gelişerek sektörün öncüsü olmuş, sürdürülebilir üretim anlayışı ile günümüze kadar ulaşmıştır. Orma markası, kalite ve başarı ile birlikte anılmakta ve bundan ödün verilmeyerek üretimine devam etmektedir.Borsada ORMA kodu ile işlem görmektedir.

ORMA Hisse grafiği için buraya tıklayabilirsiniz.
08-04-2020, 23:55
Yorumlar : 0 • Okunma : 571
ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ, elektrik taahhüt sektöründe faaliyet gösteren Türkiye merkezli bir şirkettir. Alışveriş merkezleri, sanayi bölgeleri, enerji iletim hatları, endüstriyel tesisler, üniversiteler, konut projeleri, oteller, okullar, lojistik depoları ve iş merkezleri gibi çeşitli projeler ve biyogaz, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji projeleri için elektrik taahhüt işlerini üstlenmektedir. Şirketin tamamlanan projeleri arasında diğerlerinin yanında Prime Mall Antakya, Pendorya Alışveriş Merkezi, Cansa Kimya, Benar Kimya, Bosal Mimaysan, MecaPlast Otomotiv, Akse Yaşam Konutları, Gala Town, Kadir Has Üniversitesi, Boya Vernik Organize Sanayi Bölgesi, Jasmine Hotel-Antalya, Ekrem Elginkan Lisesi, ICA Plaza ve Tirsab Lojistik yer almaktadır. Borsada ORGE kodu ile işlem görmektedir.

ORGE Hisse grafiği için buraya tıklayabilirsiniz.
08-04-2020, 23:52
Yorumlar : 0 • Okunma : 625
OLMUKSAN INTERNATİONAL PAPER AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, Türkiye merkezli bir ambalaj malzemeleri imalatçısıdır. Şirket, standart kutular, fleksografik baskılı kutular, lüks ambalaj kutuları ve kalıp kesim özel ambalajlar dahil çeşitli tip ve boyutlarda oluklu kutu ve mukavvalar üretmekte ve satmaktadır. Ürünleri içecekler, çiçek, meyve ve sebze, seramik ve elektronik gibi çeşitli malların ambalajlanması ve sevkiyatında kullanılmakta ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren yerli ve uluslararası pazarlardaki müşteri portföyüne pazarlanmaktadır. Şirketin Türkiye'de Edirne, Gebze, Adana, Bursa, Manisa, İzmir ve Antalya'da kağıt fabrikaları ve üretim tesisleri vardır. Borsada OLMIP kodu ile işlem görmektedir.

OLMIP Hisse grafiği için buraya tıklayabilirsiniz.
08-04-2020, 21:34
Yorumlar : 0 • Okunma : 298
Görgün, yayımladığı video mesajında, yerli start-up BİOSYS’nin yerli solunum cihazı geliştirme projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın davetiyle katıldıklarını, projede BAYKAR makinenin de bulunduğunu vurguladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu cihazın yerli olarak geliştirilip üretilmesi için talimatı olduğunu belirten Haluk Görgün, “ASELSAN derin ar-ge kültürü ve sistem bilgisi ile mekanik, yazılım ve elektronik tasarım alanında tüm kabiliyetlerini ortaya koydu. Bu dönemde dışarnıdan kimsenin tedarik edemedği alt bileşenlere kadar ar-ge ve teknoloji geliştiriyoruz. Ayrıca bir üretim hattını da kurmaya başladık. Cihazın milli lisansa ve fikri haklara sahip olması” dedi.Projenin mühendis ekibinin çok yoğun çalıştığını belirten Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da 6 Nisan gece geç saatlerde mühendis ekiplerinden bilgi aldığını belirtti.

aselsan,yerli solunum cihazı,borsa,borsa gündem,finans
08-04-2020, 21:15
Yorumlar : 0 • Okunma : 632
ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, kendi doğalgaz santralinde 140 megavat (MW) kurulu kapasitesi bulunan Türkiye merkezli dikey olarak entegre bir elektrik üreticisi ve toptancısıdır. Şirket, tamamına sahip olduğu elektrik toptan satış şirketi Voytron ve %50'sine sahip olduğu doğalgaz toptancı şirketi ile dikey entegrasyonunu tamamlamıştır. Borsada ODAS kodu ile işlem görmektedir.

ODAS Hisse grafiği için buraya tıklayabilirsiniz.