KERVN – Kervansaray Uludağ Oteli ve Otele ait olan telesiyej tesisi ile mekanik tesisin10 yıllık süre ile Extension Sağlık Hizmetleri‘ne yıllık 3,5 milyon TL ve kira bedellerinin yıllık % 5 oranında arttırılacağı kapsamında mutabık kalınacağı konusunda, Kayyım Heyeti'nin atanması sebebiyle, eski yönetim tarafından yapılan kira sözleşmesinin yetkisiz kişiler tarafından yapıldığından geçersiz olduğu, peşinat ve teminat alınmadan, hiçbir firmadan teklif alınmadan, otelcilik ile iştigal etmeyen bir firmaya, piyasa rayici altında bir rakamla, 10 yıllık süre ile ve % 5 yıllık artırım belirlemenin hayatın olağan akışına uygun olmadığı gerekçeleriyle Extension Sağlık Hizmetleri hakkında dava açıldığı belirtildi.
KERVN;
- Şirketlerin 3. Çeyrek bilançolarının 9 Aralık’a kadar KAP’ta açıklanması kapsamında istenilen ek süre SPK tarafından uygun görüldü.
- AKBNK ile Şirket arasında yapılan Genel Kredi Sözleşmelerinden doğan borçların ifasına ilişkin olarak taraflar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilmiş olup, anlaşma sağlanamaması kapsamında, Genel Kredi Sözleşmelerinden doğan borçlarına teminat olarak gösterilen Bahar Döşem Tekstil’in paylarının rehin sözleşmesi kapsamında u rehinli hisselerin paraya çevrilmesi amacıyla satışına başlandığı açıklandı.
KERVN – Bazı medya organlarında yer alan ‘ünlü holdingde kayyum skandalı’ haberinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
KERVN – Şirketin Uludağ Kervansaray Otelinin usulsüz kiralaması ile alakalı olarak eski Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer ve eski Yönetim Kurulu üyeleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.
KERVN – Şirketin Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması amacıyla ilgili Kurumlara müracaat ettiği açıklandı.
KERVN – AKBNK ile Şirket arasında akdedilen Genel Kredi Sözleşmelerinden doğan borçların ifasına ilişkin olarak AKBNK ile Şirkete bağlı Şirketlerden olan Bahar Döşem arasında imzalanan rehin sözleşmesi kapsamında Bahar Döşem’in maliki olduğu rehinli payların paraya çevrilmesi amacıyla satışına başlanan 43.873.237 adet paydan 8.108.359 adet payın satışının gerçekleştirildiği açıklandı.
KERVN – İstanbul 11. İcra Dairesi Müdürlüğü’nün atadığı bilirkişi gözetiminde aracı kurumda bulunan bir hesaptaki 24.508.606 adet Şirket payının satış sürecine başlandığı açıklandı.