ARCLK – AB Komisyonu'nun, CRT pazarında rekabet ihlali gerekçesi ile bir grup üreticiye ceza uygulaması üzerine, şirket ve bağlı ortaklıkları tarafından uğradığı zararın tazmini için bu üreticiler arasında yer alan tedarikçilere dava açıldığı, dava sürecinde uzlaşma yoluna gidilerek söz konusu CRT tedarikçilerinden 20,15 milyon sterlin ve 22,8 milyon euro tazminat geliri elde edildiği, bu tazminatın 6,9 milyon sterlinlik kısmının 31.12.2019 tarihli finansal raporlara yansıtıldığı açıklandı.
ARCLK – Fitch tarafından şirketin BB+ olan yabancı para ve TL cinsinden uzun vadeli kredi ve kıdemli teminatsız tahvil notları BB olarak revize edilirken, görünümü ise durağan olarak açıklandı.
ARCLK yorum, ARCLK forum, ARCLK hisse, ARCLK borsa, ARCLK haber
ARCLK – Fitch tarafından şirketin kredi notları teyit edilirken, görünümü ‘Negatif’ olarak revize edildi.
ARCLK – Şirketin sermayesinin %100'üne sahip olduğu Beko Electrical tarafından, Çin’de bulunan üretim tesisi, tesisin bulunduğu arazinin kullanım hakkı ile üretim tesisinde yer alan sabit varlıkların, 128 milyon TL bedel ile Jiangsu Konka Smart Home’a devri için Varlık Satış Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
ARCLK – Şirketin Ardutch B.V. üzerinden dolaylı olarak sermayesinin %100'üne sahip olduğu Beko Electrical Appliances tarafından, Çin’de bulunan üretim tesisi, tesisin bulunduğu arazinin kullanım hakkı ile üretim tesisinde yer alan sabit varlıkların, 112,4 milyon CNY tahsil edilmek suretiyle Jiangsu Konka Smart Home'ye devri için tüm ön koşullar ve satış sözleşmesinde belirtilen kapanış şartları tamamlandığı, satış bedelinin 105 milyon CNY tutarındaki peşin kısmının tahsil edildiği açıklandı.
ARCLK – Şirketin Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde sektör lideri olduğu medyada yer aldı.
ARCLK – 1,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.
ARCLK – Şirketin Japon Hitachi'nin yurtdışı ev aletleri faaliyetlerini devralmak için görüşmelerde bulunduğu ve satın alma işleminin yaklaşık 300 milyon dolar olduğu medyada yer aldı.
ARCLK – Şirketin Hitachi Ltd. ile görüşmelere devam ettiği, konuya ilişkin bir Yönetim Kutulu kararı alınmadığı ve bağlayıcı bir sözleşme imzalanmadığı açıklandı.
ARCLK – Şirketin, Japon Hitachi şirketi Japonya pazarı dışındaki küresel ev aletleri pazarında şirketin çoğunluk hissesi (%60) ile kontrol edeceği bir ortaklık oluşturulması ile 300 milyon dolar bedelli Hisse Satın Alma Sözleşmesi imzaladığı açıklanırken, devir işlemlerinin 1 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanmasının planlandığı açıklandı.