SASA – Adana Yumurtalık’ta yapılması planlanan Petrokimya yatırımına ek olarak mevcut üretim tesislerinin bulunduğu Adana yerleşkesinde yatırım bedeli yaklaşık 935 milyon dolar olan ve 1,5 milyon ton / yıl kapasiteli PTA Üretim Tesisi Yatırımı için ÇED sürecinin başlatılmasına karar verildi.
SASA – Şirketin ana hammaddeleri olan PTA, MEG ve Polimer üretim tesislerinin kurulumu kapsamında Adana Yumurtalık’ta 6.800 dönümlük alana yapılacak 8,46 milyar dolarlık yatırıma ilişkin olarak başvurulan ÇED Raporunun Bakanlık tarafından onaylandığı açıklandı.
SASA yorum, SASA forum, SASA hisse, SASA borsa, SASA haber
SASA – Yatırım bedeli yaklaşık 350 milyon dolar Poy ve Tekstürize İplik Üretim Tesisi yatırımı kapsamındaki Tekstürize Tesisinin tamamlandığı ve deneme üretimlerine başlandığı açıklandı.
SASA – 5503.20.00.00.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu altında kayıtlı "poliesterlerden sentetik devamsız lifler (polyester elyaf)" ithalatında son dönemde görülen artış üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığına bağlı İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu tarafından korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verilmiştir. Söz konusu karar 30 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.
SASA – Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu altında kayıtlı Polyester PET Cips ithalatında son dönemde görülen artış üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığına bağlı İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu tarafından korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verildiği açıklandı.
SASA – Şirket tarafından daha önce açıklanan yatırım bedeli yaklaşık 350 milyon dolar olan , ciroya yıllık katkısının ise 450 milyon dolar olması beklenen POY ve Tekstürize İplik Üretim Tesisi yatırımı kapsamında POY tesisinin tamamlanıp, deneme üretimlerinin başlandığı açıklandı.
SASA – Şirket ile Petrol-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, Petrol-İş Sendikasının 10 Temmuz tarihinde kimya iş kolunda faaliyet gösteren işyerlerinde grev uygulamasına başlama kararı almış olduğu, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiği açıklandı.
SASA – Sendika ile 36 ay süreli Toplu İş Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
SASA – Deneme üretimlerine başlanılan 1.000 ton/gün kapasiteli POY İplik Üretim Tesislerinde dün itibariyle 520 ton/gün birinci kalite üretime ulaşıldığı, bir ay içerisinde ise tam kapasite ile üretim yapılmasının planlandığı açıklandı.
SASA – Yatırım bedeli 935 milyon dolar olan ve 1.500.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip, Adana SASA tesislerinde gerçekleştirecek PTA Üretim Tesisi Yatırımı görüşmelerinin tamamlandığı, şirket ile Amerikan Invista arasında lisans ve teknik hizmet anlaşması imzalandığı açıklandı.